وزير نيرو :هيچ نيروگاهي با استفاده از منابع دولتي ايجاد نميشود
یزدفردا:وزير نيرو اعلام كرد : امسال احداث هيچ نيروگاهي با استفاده از منابع و اعتبارات دولتي در كشور آغاز نخواهد شد.
بهگزارش خبرنگار ايرنا،مهندس "پرويز فتاح "درجمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب افزود : سياستگذاري وزارت نيرو مبتني بر استفاده از منابع غيردولتي (اعم از خصوصي و تعاوني ) در زمينه احداث نيروگاههاي كشور است.
وي با اشاره به اينكه بخش غيردولتي استقبال خوبي از ساخت و راه اندازي نيروگاهها داشته است ،اعلام كرد: مراحل واگذاري مسئوليت احداث واحدهاي نيروگاهي در مجموع به ظرفيت ۲۲تا ۲۸هزار مگاوات در كشور به بخش خصوصي، انجام شده است .
فتاح سپس با تاكيد بر اينكه بايد كشش بازار سرمايه در زمينه واگذاري نيروگاهها مدنظر قرار گيرد، گفت :مراحل واگذاري ۱۰نيروگاه دولتي به بخش خصوصي در سازمان خصوصيسازي انجام شده است و اميدواريم ماه آيندهبه ظرفيت هفت هزار مگاوات واگذار گردد .
وزير نيرو سپس اظهار داشت : ميزان هدر روي آب و برق از طريق شبكههاي انتقال در كشور با وجود اقدامات انجام شده در اين بخشها، هنوز نسبت به استانداردهاي جهاني بالاتر است .
فتاح در ادامه قدمت شبكههاي آب و برق در برخي از شهرها را ۶۰سال اعلام كرد و افزود: اين در حالي است كه هيچ گاه رديف اعتباري براي نوسازي شبكهها پيش بيني نشده و تنها از محل درآمدهاي صنعت آب و برق كشور در اين خصوص سرمايهگذاري شده است .
وزير نيرو سپس نحوه بهره برداري ، استفاده از شيوه روكار درنصب شبكهها و بالا بودن عمر شبكهها را از جمله دلايل بالا بودن ميزان هدر رفتن آب و برق در شبكههاي انتقال در كشور برشمرد و گفت : بايد در نصب شبكههاي انتقال از كابلهاي زيرزميني استفاده كرد. اين در حالي است كه در اين روش هزينهها نيز بالا است .
وي از دستيابي كشور به فناوري بارور كردن ابرها خبر داد و افزود: پيشتر براي استفاده از اين فناوري از توان كارشناسان روسي استفاده ميشد، اما اكنون به اين تكنولوژي دست پيدا كردهايم كه گام مهمي در اين عرصه محسوب ميشود.
از طرح بارور كردن ابرها براي رهايي از خشكسالي در برخي مناطق كشور از جمله يزد و... ، تاكنون استفاده شده است.
وزير نيرو افزود : امسال بودجه مختصري براي اين زمينه اختصاص يافته و در ايستگاه يزد دو هواپيما ويژه براي اين منظور ، خريداري شده است .
وي همچنين بااشاره به برخي فشارهاي اقتصادي عليه كشوراظهارداشت: ايران در زمينه صنايع آب و برق خوشبختانه به مرحله خودكفايي رسيده است و ۱۰۰ درصد فعاليتها براي احداث سدها و نيروگاههاي حرارتي در داخل و توسط كارشناسان و مهندسان توانمند ايراني انجام ميشود.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025